Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije i izgradnji novog Centra za "Iks" nozz, jedan od najsavremenijih medicinskih aparata. U izgradnju Centra za Iks nož i nabavku opreme uloženo je 800 miliona dinara.

Kina ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, izjavio je, gostujući  u našoj emisiji „Sedmica" kineski ambasador u Srbiji Li Mančang. Prema njegovim rečima, Kina prihvata svako rešenje koje postignu Beograd i Priština. Na brojnim putnim projektima koji se trenutno realizuju kroz Srbiju, angažovani su kineske kompanije. Gostujući u našoj emisiji „Sedmica", kineski ambasador Li Mančang je rekao da su investicije Kine u Srbiju dostigle tri milijarde evra i da dalje rastu. Naveo je da je, koliko je njemu poznato, desetak kompanija zainteresovano za RTB Bor, među kojima je i jedna kineska firma.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je povodom 19. godišnjice ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni. On je od predstavnika Prištine zatražio da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno- terorističkih grupa na Kosmetu

Ruska vojska oborila je dva neidentifikovana drona koji su se kretali ka vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji. U tim napadima nije bilo žrtava ni štete, a baza  funkcioniše normalno.

U čačanskom selu Prislonici biće održano finalno veče 31. Sabora frulaša. Poznati frulaš Bora Dugić održaće večeras mini koncert i dobiti nagradu KRALj FRULE.
Direktan prenos je na našem programu od 20 do 22 časa.

Danas se igraju još dve utakmice prvog kola fudbalske Super lige. Radnik će u 19 časova u Surdulici igrati sa Partizanom. Sat kasnije, Radnički u Nišu, ugostiće Proleter.

Na snazi je narandžasti meteo-alarm za područja Srema, Banata, Bačke, Beograda, Zapadne  i jugozapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja. Republički hidrometeorološki zavod upozorava na obilne padavine uveče i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vetrom i gradom. U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi je žuti meteo-alarm.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво