Sportski žurnal (Fudbaluška)

Još dva dana deli nas od raspleta situacije u grupi E na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde se za direktan plasman u osminu finala reprezentacija Srbije bori s najboljom selekcijom Brazila. U susret utakmici koja se igra od 20 časova i prenosićemo je na radio i tv programima naše kuće, kao i na multimedijalnoj platformi RTS planeta, poslušaćemo priloge naših reportera Vladeta Radičevića i Milana Bigovića - oni danas lete za Moskvu gde će se igrati prelomni meč naše grupe.

 

Uz ostale, čućemo Aleksandra Mitrovića i Vladimira Stojkovića sa jutrošnje konferencije za medije, zatim trenera u našem stručnom štabu Milana Rastavca, zatim jednog od potpredsednika FSS-a Savu Miloševića, kao i simpatične `zvučne medaljone`, u vidu razgovora sa Miloševićevim sinom i naslednikom Savinog klupskog kolege Dragana Ćirića, koji su obišli ekspediciju Srbije u Svetlogorsku. Naših navijača svuda ima, vedri su, unose pozitivan duh i iste takve vibracije - ovoga puta čućemo srpskog fana iz Berlina, koji je prevalio veliki put da gleda svoje i naše ljubimce.

Tu je i razgovor s Milanom Obradovićem, našim internacionalcem, sada i trenerom u našoj reprezentaciji, koji je tokom karijere igrao i za moskovsku Lokomotivu, kao i sa ovdašnjim stručnjacima iz sveta fudbala, koji će biti u prilici da ocene dosadašnji kvalitet prikazanog fudbala na Mundijalu.

Za Fudbalušku govore i fudbalski trener Dejan Đurđević, dugogodišnji savetnik u ambasadi Brazila Ljubomir Orlović, zatim nezaboravni golgeter  Dušan Savić, kao i bubnjar Riblje čorbe Vicko Milatović, koji je- sa bendom sastavljenim od članova muzičke škole `Master Blaster`- objavio album pod nazivom `Priručnik za male fudbalere`, sa 12 pesama, od kojih je tema `Napred Srbijo` proglašena za navijačku himnu. 

Čućemo i niz aktuelnosti vezanih za najveću smotru fudbala, kao i zanimljivosti iz istorije Mundijala. O najvažnijoj sporednoj stvari na svetu i učinku naše reprezentacije, uz najlepše želje, govoriće poznata imane našeg javnog, umetničkog i kulturnog života.

Jedan od najvećih virtuoza na harfi Aleksandar Boldačev učestvovao je u svečanom programu otvaranja Mundijala u Rusiju. Ovog popodneva čućemo ga u razgovoru s našom koleginicom Svetlanom Mladenović.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво