Novosti dana

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak razgovora sa Prištinom u Briselu i da će se u nedelju, 24. juna sresti sa Hašimom Tačijem. On je rekao da Srbija nema nikakve preduslove za dijalog.

Evropska služžba za spoljne poslove potvrdila je da će šefica evropske  diplomatije Federika Mogerini biti domaćin sastanka Vučića i Tačija. Navode da će visoka predstavnica i predsednici nastaviti rad na fazi dijaloga koja je posvećena sveobuhvatnoj normalizaciji i  da će razmotriti postojeće sporazume.

Na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji nadležna tužilaštva u Vršcu i Pančevu utvrdila su činjenice koje ukazuju i predstavljaju sumnju da je Stefan Cvetković izvršio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice. U zajedničkom saopštenju  navodi se da će nadležna tužilaštva protiv Cvetkovića preduzeti zakonom predviđene radnje, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka. Takođe se navodi kako utvrđeni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetkovića, ne potvrdjuju ključne navode njegove izjave date u policiji. Stefan Cvetković će se danas obratiti novinarima, i kako je najavio, izneti detalje  svog nestanka.

Poslanici u makedonskom parlamentu izglasali su, po skraćenom postupku, Zakon o potvrđivanju sporazuma između Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije . Nakon glasanja, poslanici VMRO-DPMNE lupali  su po skupštinskim klupama i dobacivali "Izdajnici, prodali ste državu". Oni su napustili sednicu i ocenili da je sporazum sa Grčkom protivustavan i da, kako su naveli,   "kapitulantska vlada" Makedonije  gura poslanike da učestvuju u genocidu nad pravnom državom.

Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas resorni ministar Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina. Predsednik Asocijacije malinara  Dobrivoje Radović kaže da je ministar Nedimović razgovarao sa vlasnicima hladnjača i obećao proizvođačima da će oni morati da vrate cene na 125 do 135 dinara, koliko su nudili pre mesec dana. Proizvođači maline traže od države da razbije, kako je Radović rekao, monopolsko dogovaranje otkupljivača o otkupnim cenama malina.

Fudbaleri Crvene zvezde pohod na Ligu šampiona kreću protiv letonskog Spartaksa u prvom kolu kvalifikacija, odlučeno je žrebom u Nionu. Prvi meč na programu je 10. jula u Letoniji, a revanš je sedam dana kasnije.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво