Читај ми!

Helen Keler

Helen Keler nije mogla ni da vidi ni da čuje, a ipak je napisala 12 knjiga, od kojih je najpoznatija njena autobiografija "Moj život". Postala je i borac za prava osoba s invaliditetom, a kao svetski poznat motivacioni govornik obišla je četrdesetak zemalja, među kojima i Jugoslaviju 1931. godine.

Savladala je ručnu abecedu i Brajevo pismo, naučila je da govori, bila je prva slepo-gluvonema osoba koja je stekla akademsko obrazovanje i doktorat; znala je nemački, francuski i latinski; zalagala se za rasnu i polnu jednakost i građanska prava, za pacifizam, prava radnika i sifražetkinja; vozila je tandem-bicikl, igrala šah i pasijans, išla na jedrenje, plivala, gajila pse, išla u pozorište i muzeje, družila se s mnogim umetnicima i uvek je bila nasmejana.

U "Goste iz prošlosti" stiže nam Helen Keler, po rečima pisca Marka Tvena - posle Napoleona, najinteresantnija pojava u istoriji 19. veka.

Autor i urednik emisije - Mirjana Blažić.

Гости из прошлости Гости из прошлости

Autor:
Стална екипа емисије: драмски уметник Милан Милосављевић, музички уредник Радмила Дујаковић, организатор Милена Борчанин и уредник Мирјана Блажић.

"Гости из прошлости" - мале приче о великим људима и vice versa. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво