Uhvati dan

06:30 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:05 Srpski na srpskom, 08:15 Gost jutra 08:50 Kamenčići u cipeli

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Počela je žetva najranijih sorti pšenice, a ratari već prave planove za prodaju hlebnog zrna. O tome kakav prinos i zaradu očekuju više detalja čućemo od kolege Ivana Jovanovića.

Posle Šapca, humanitarna organizacija Karitas je i u Bogatiću otvorila Dnevni boravak za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama,  kojim su objedinjene tri usluge socijalne zaštite. Projekat Karitasa podržala je Evropska unija. Javlja Tanja Dimitrić Mijailović.

Aerodrom Zrenjanin, iako  najveći u „C" klasi na Balkanu za prijem aviona do 7 tona nosivosti, nije dovoljno iskorišćen. Da bi privukli privrednike direktor i zaljubljenici u letenje, promovišu njegove mogućnosti. O aerodromu slušamo u priči Mileta Novakovića.

Pored ćilima, zanat po kojem je pirotski kraj bio poznat je grnčarstvo. Nekada je u gradu i u većini sela bilo mnogo vrsnih majstora tog zanata, a sada se mogu nabrojati na prste. Pored povremenih radionica jedan od pokušaja da se sačuva tradicija je Sajam grnčarije koji je održan u selu Poljska Ržana, nadomak Pirota. Tamo je bila Silvana Tošić.

Jubilarni pedeseti festival "Kalemegdanski sutoni" počinje u četvrtak na Svetski dan muzike i do 9- og jula predstaviće bogat umetnički program na platou Vojnog muzeja i u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu, kao i u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije u Knez Mihailovoj ulici.  O programu festivala - Tanja Živković.

Sa vama - Marko Milojević. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво