Uhvati dan

06:30 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:05 Srpski na srpskom, 08:15 Gost jutra 08:50 Kamenčići u cipeli

Iz sadržaja emisije izdvajamo: 

Šta donosi novi Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane koji na snagu stupa u petak čućemo od koleginice Milice Rilak. 

Na Staroj planini asfaltirana je nova deonica puta koji povezuje Pirot sa selima srednjeg Visoka. Nadležni obećavaju i nastavak radova, što je važno i meštanima i turistima. 

Iako je berba poznate oblačinske višnje počela na teritoriji cele Srbije, proizvođači u mnogim krajevima još ne znaju po kojoj ceni će prodavati ovogodišnji rod. Zbog visokih temperatura u protekla dva meseca, u Pomoravskom kraju berba višnje počela je nekoliko dana ranije. Na jednoj od plantaža u blizini Jagodine bio je kolega Dragan Marković.

Svratište za decu Beograd pokrenulo je socijalno preduzeće Kafe bar "16" s ciljem da se deci kad napune 16 godina i kada više zakonski nemaju pravo na korišćenje usluga svratišta, obezbedi mesto za praksu i moguće zaposlenje. Festival Paralel, želeći da skrene pažnju na potrebu stalne podrške deci iz ugroženih porodica - organizuje u petak druženje poznatih muzičara i pisaca sa decom iz Svratišta. 

Velika pesnička i muzička manifestacija posvećena prvoj srpskoj pesnikinji Jefimiji, kao i niz drugih kulturno-duhovnih i kulturno-istorijskih dešavanja, pod tradicionalnim nazivom „Jefimijini dani", počela su sinoć u centru Trstenika. 

Najavićemo i humanitarni koncert Međunarodnog mešovitog hora ,,United singers'' u Italijanskom kulturnom centru posvećen NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Sa jednim od osnivačem hora, Dragoslavom Ivanovićem, razgovarala je Elizabeta Arsenović.

U knjižari-galeriji ,,Glasnik'', pre nekoliko dana predstavljeno je novo, izmenjeno I dopunjeno izdanje knjige ,,Beograd kao autobiografija'', Mirjane Popović Radović sa pogovorom Petra Arbutine I ilustrovano autorkinim crtežima. 

Na predstavljanju je bila Radojka Šekularac.

Sa vama - Marko Milojević. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво