Nedeljom za selo

Ministarstvo poljoprivrede raspisaće sledećeg meseca konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima. Najveći iznos podsticaja biće milion i po dinara, što je za trista hiljada dinara više nego lani. U toku je izrada Pravilnika kojim treba da se definiše ko će od mladih poljoprivrednika moći da konkuriše za sredstva IPARD-a, a ko za nacionalne podsticaje.

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić nada se da bi ove godine mogla da zaživi ideja o tome da se mladim poljoprivrednicima besplatno na korišćenje ustupi državno zemljište koje nije u zakupu.

Mnogi stočari i dalje čekaju isplatu subvencija i premija za mleko za prošlu godinu. Kažu da  zbog kašnjenja isplata moraju da se snalaze kako znaju i umeju, pa čak i da prodaju neko grlo kako bi podmirili troškove.

Bili smo na  Poljoprivrednom sajmu, koji se u ponedeljak završava u Novom Sadu. I ove godine najveće interesovanje posetilaca izazvala je izložba poljoprivredne mehanizacije.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво