Novosti dana

U Sofiji se održava Samit lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana na kojem učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Samit je prilika da i Evropska unija i region potvrde da evropska perspektiva ostaje geostrateški izbor Zapadnog Balkana. Predsednik Srbije imao je niz bilateralnih susreta na marginama samita. Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani rekao je u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem da da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji do 2025-te godine.

Skupština Srbije nastavlja raspravu o obrazovanju komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Srbije 1999-te godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Glavni zadatak te komisije je da utvrdi uzročno-posledičnu vezu između bombardovanja i velikog broja različitih teških oboljenja koja se javljaju kod građana, te velik porast malignih bolesti.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da se od početka godine ostvaruju povoljna fiskalna i privredna kretanja, uključujući rast bruto domaćeg proizvoda od 4,5 odsto u prvom tromesečju uz budžetski suficit, stabilan priliv stranih investicija i dalji rast izvoza.  Jorgovanka Tabaković je dodala da je i inflacija od početka godine značajno usporila.

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik Hristovog Vaznesenja - Spasovdan. Beograd slavi Spasovdan kao svoju slavu od kada je despot Stefan Lazarević 1403-će godine gradu dao status srpske prestonice, u čast obnove i napretka. Nakon liturgije, centralnim gradskim ulicama prošla je spasovdanska litija, a po podne će u Starom dvoru biti održan svečani prijem.

Novak Đoković u osmini finala Mastersa u Rimu igra protiv Španca Alberta Ramos-Vinjolasa. Meč počinje oko 19 i 30 uz prenos na drugom programu naše televizije.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nebojša Nikolić

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]