Nedeljom za selo

Zaostale subvencije za tov junadi proizvođači bi trebalo da dobiju u junu, a zatim se isplatama mogu nadati i uzgajivači svinja. Direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat poručio je onima koji još čekaju podsticaje da novca za te namene ima i da će svi zahtevi biti obrađeni u najkraćem mogućem roku. Radat je naveo i da je u toku obrada  zahteva za sredstva IPARD-a za nabavku traktora i mehanizacije, a uskoro bi trebalo da počne i nulta kontrola. Za traktore je podneto više zahteva nego što ima novca pa će biti neophodno rangiranje.

Ministarstvo poljoprivrede izmenilo je Pravilnik o podsticajima u stočarstvu kojim je bilo predviđeno da se povećava broj stoke za koju mogu da se ostvare subvencije. Izmenama Pravilnika, izuzetno za ovu godinu, stočari mogu da ostvare pravo na podsticaje kao i do sada.

U emisiji ćemo vam predstaviti Gorana Vasića iz sela Beloinje kod Svrljiga koji se bavi ovčarstvom, ali i seoskim turizmom. Gostima nudi  domaću hranu, uključujući i nezaobilazni belmuž.

Čućete i šta Srbija može da nauči od Slovenije kada je reč o proizvodima sa višim kvalitetom.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво