Novosti dana

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom medijskih navoda da će Francuska uputiti protest zemljama koje povuku priznanje lažne države Kosovo, izjavio je da Srbija ostaje pri svojoj politici, a da svi koji se s tim ne slažu, moraju odlučiti da li su nam prijatelji i partneri ili će raditi protiv Srbije. On je podsetio da se Srbija godinama unazad susreće s problemom priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali da Vlada nastavlja sa politikom koja podrazumeva dogovor i kompromis, ali i neodustajanje od državnih i nacionalnih interesa.

"Srbija i Evropska investiciona banka sprovode projekte vredne milijadu evra, a ukupna vrednost projekata koje je ta institucija podržala u poslednjih 10 godina iznosi čak 7 milijardi evra ", izjavila je premijerka Ana Brnabić posle sastanka sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom. Brnabić i Hojer su se složili da saradnja Vlade i te svojevrsne banke Evropske unije govori o važnosti procesa evrointegracija za Srbiju. Premijerka je najavila da će uz pomoć kredita Evropske investicione banke u junu početi rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije u Beogradu, što je samo jedan od brojnih aranžmana ugovorenih sa tom finansijskom institucijom.

U Srbiji sutra počinje merenje prosečne brzine vožnje na svim deonicama auto-puteva, a saobraćajna policija kažnjavaće sve koji makar i za jedan kilometar prekorače dozvoljenih 120 kilometara na čas. Kamere Javnog preduzeća "Putevi Srbije" instalirane su na svim za to predviđenim mestima, a brzina će se meriti na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво