Novosti dana

Navršilo se 19 godina od pogibije naših kolega u napadu NATO-a na zgradu RTS-a. U 2 časa i šest minuta posle ponoći Nato bombe su na radnom mestu usmrtile 16-oro naših kolega. Bio je to prvi slučaj da je jedna medijska kuća proglašena za legitimni vojni cilj. Kao i ranijih godina, kod spomenika "Zašto" odata je  pošta  ubijenim kolegama.

Vojska Srbije danas obeležava svoj dan, u znak sećanja na dan podizanja Drugog srpskog ustanka u Takovu. Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić izjavio je da Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju. Predsednik je, na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, rekao da država izdvaja 600 miliona evra za vojsku, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja, i poručio da će se izdvajati i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije i suficita zemlje.

Svetski je dan knjige i autorskih prava. Prigodne programe  najavili su Narodna biblioteka, Biblioteka grada Beograda, Muzej savremene umetnosti i Muzej istorije Jugoslavije. Danom knjige proglašen je datum smrti dva velikana književnosti Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво