Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejem Nariškinom o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evrope i sveta. Dvojica sagovornika dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razgovaraće na sastanku u Luksemburgu o Zapadnom Balkanu. Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, poručila je uoči sastanka da je Zapadni Balkan strateški region za Evropu.

Američka vojska ostaće u Siriji sve dok se u toj zemlji ne postignu mir i sigurnost, poručuju iz Bele kuće i najavljuju nove  sankcije Rusiji. Britanska premijerka Tereza Mej treba pred poslanicima da objasni svoju odluku o  vazdušnim udarima  na Siriju bez odobrenja parlamenta, što će, ističe agencija Asošijeted Pres, teško zadovoljiti opozicione poslanike.

Istorija i tradicija prestonice, brojne zanimljivosti koje o Beogradu niste znali. Sve to u naredna četiri dana očekuje Beograđane i njihove goste na manifestaciji Dani Beograda. Tim povodom održava se svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će biti saopštene odluke o dodeli Nagrada grada Beograda za 2017. godinu.

U vojnomedicinskim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ove  nedelje se organizuju besplatni lekarski pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво