Novosti dana

U nesreći koja se dogodila u rejonu opštine Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu „Super galeb GE-4", poginuo je pilot major Robert Kaloci, a povređeni pilot major Aleksandar Matić u svesnom stanju je prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji. Nadležni tužilac je na mestu nesreće, a istraga je u toku. Vojni avion srušio se u 9 časova i 50 minuta, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Kancelarija Svetske banke u Srbiji prognozirala je da će ovogodišnji rast srpske privrede iznositi 3 odsto i smatra da sledeće povećanje plata i penzija ne bi trebalo da bude veće od nominalnog rasta bruto domaćeg proizvoda, izjavio je glavni ekonomista Svetske banke u Srbiji Lazar Šestović. On je istakao da je povećanje plata i penzija uticalo na privredni rast, ali i na rast uvoza, jer građani novac troše uglavnom na robu široke potršnje.

IMT je i zvanično prešao u ruke indijske komanije „Tafe". U prisustvu premijerke Ane Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, kupoprodajni ugovor su potpisali zamenik predsednika indijske kompanije "Tafe" Kamal Ahuđa i Dušan Dragojlović u ime Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Cilj i Vlade i novog vlasnika da se proizvodnja traktora obnovi što pre.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične tribunale, osudilo je lidera radikala Vojislava Šešelja na deset godina zatvora. Apelaciono veće je tako delimično prihvatilo zahtev tužilaštva. Šešelj, međutim, neće ići u zatvor jer je u pritvoru Haškog tribunala tokom suđenja proveo ukupno 11 i po godina.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво