Nedeljom za selo

Prolećna setva trebalo bi da počne sledeće nedelje, kada se njive malo prosuše. Na severu Bačke, prema procenama, površine pod kukuruzom biće manje jer je jesenas, zbog suše, posejano više pšenice, ječma i uljane repice.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva. Reč je o investicijama u fizičku imovinu, odnosno nabavku nove opreme i mehanizacije. Konkurs je otvoren do 28. maja, a na njega mogu da se jave preduzeća koja se bave preradom voća, povrća, mesa i mleka.

U Srbiji se i ove godine sprovodi vakcinacija protiv klasične svinjske kuge. Stručnjaci kažu da još nisu stvoreni uslovi da se prestane sa vakcinacijom koja se sprovodi na velikim farmama, ali ne i u malim gazdinstvima. Upravo ta gazdinstva predstavljaju potencijalni  rizik za širenje bolesti.

U Upravi za veterinu preduzimaju sve mere kako afrička kuga svinja, koja se širi Evropom, ne bi stigla i u našu zemlju. Reč je o opasnoj zaraznoj bolesti za koju nema vakcine.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво