Nedeljom za selo

  Hladno vreme i sneg na početku proleća nisu ugrozili voće. Međutim, šteta na zasadima koštičavog voća, posebno kajsije, već je učinjena tokom izuzetno hladnog talasa krajem februara,  kažu proizvođači i stručnjaci.

U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da je isplata zaostalih premija za mleko i subvencija za tov  počela i da bi u roku od mesec i po dana trebalo da budu izmirene sve obaveze prema poljoprivrednicima iz prethodne godine.

U Krivaji kod Bačke Topole otvorena je prva digitalna farma u Srbiji, koja će poljoprivrednicima omogućiti da iz prve ruke nauče kako da smanje rizike u proizvodnji i da sa manje sredstava dobiju veće prinose. Projekat je osmislio novosadski institut Biosens, a finansiraju ga Vlada Srbije i Evropska unija.

Porodica Minić iz Donje Trepče kod Čačka od pamtiveka se bavi proizvodnjom rakije. Tu tradiciju nastavio je i unapredio Stanimir Cane Minić koji je za svoje rakije dobio niz pehara i priznanja, a otvorio je i muzej rakije.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво