U središtu pažnje

Zašto se u Srbiji rađa sve manje dece? Može li da nas bude više? Šta će doneti nova populaciona politika Vladine Strategije za podsticaj rađanja?

Demografska slika Srbije je poražavajuća, jer svake godine nestane po jedan grad od oko 35 hiljada stanovnika. Poslednji je čas da se smanji negativan prirodni priraštaj, upozorio  je pre nekoliko dana predsednik Aleksandar Vučić i doneo odluku o formiranju Saveta za populacionu politiku.

O novim merama za podsticaj rađanja, uzrocima "bele kuge", migratornim kretanjima i demografskoj slici naše zemlje, danas i u  budućnosti, u emisiji  "U središtu pažnje" govore šef odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Gordana Bjelobrk, sociolog Milica Vesković Anđelković sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i telefonom prof. dr Ekonomskog fakulteta u Nišu Zoran Aranđelović.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Radio Beograd Jedan, 17:05.

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]