Novosti dana

Beograd neće odustati od napora da dijalogom dođe do rešenja sa Prištinom, jer se zalaže za kompromis, poručio je šef diplomatije Ivica Dačić na međunarodnoj konferenciji "Medijacija, sprečavanje i rešavanje konflikata u nastajućoj paradigmi". Poručio je i da Srbija radi sve da broj zemalja koje su priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, padne ispod 100. Surinam, Burundi i Gvineja Bisao odlučili su da povuku priznanje, a Gambija preispituje svoju odluku, podsetio je Dačić.

U Ukrajini stupa na snagu Zakon o takozvanoj reintegraciji Donbasa, oblasti na istoku zemlje, koju drže proruske snage. Taj zakon je predsednik Petro Porošenko potpisao pre četiri dana. Rusija ga kritikuje i optužuje Kijev da sukob na jugoistoku zemlje želi da reši samo silom, ali i poziva zapadne zemlje, koje naziva mentorima Ukrajine, da spreče takav scenario.

Srbija u naredne dve godine može da računa na velika ulaganja u geotermalne izvore za grejanje i proizvodnju struje. Odnedavno, Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu uz podršku Pokjrajinske vlade i Vlade Srbije, razvija dva projekta koja bi trebalo da privuku investitore. Stručnjaci, međutim, pre svega podsećaju, da bi geotermalne potencijale trebalo više da koriste i naši proizvođači, ali i građani: kako za daljinsko grejanje, tako i za poljoprivredu.

Večeras će u Berlinu, dodeljivanjem nagrada, biti završen 68. Međunarodni filmski festival. O učešću filmova naše kinematografije na ovogodišnjem Berlinalu i o potencijalnim kandidatima za nagrade iz Berlina Nenad Dukić

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво