Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji. Podsetio je da su, pre deset godina, brutalnom silom, pogaženi svi pravni principi, kako bi Srbiji bila oduzeta teritorija. Bez dogovora sa Beogradom, Priština neće ući u Ujedinjene nacije, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je potvrdio da će se tehnički dijalog Beograda i Prištine nastaviti 26. februara u Briselu. On je prethodno u zgradi Predsedništva razgovarao sa studentima Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, o tome kako vide budućnost na Kosovu i Metohiji i šta država može da učini za njih i sve naše sunarodnike u pokrajini.

Šef diplomatije Ivica Dačič izjavio je za RTS da će se u narednim mesecima i godinama, broj zemalja koje priznaju nezavisno Kosovo smanjivati. Dodaje da se svaki glas u Ujedinjenim nacijama računa, i da Evropska unija nema zajednički stav o Kosovu i Metohiji. Dačić je ponovio da bez dogovora sa Beogradom, Kosovo ne može da zaokruži nezavisnost.

U padu aviona na jugu Irana poginulo je svih 66 putnika, rekao je portparol iranske aviokompanije "Aseman erlajns". Avion A TE ER72, koji se kretao od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, srušio se u blizini zabačenog planinskog regiona Semirom, oko 620 kilometara južno od Teherana. Iranska državna televizija javila da je letelica nestala sa radara 50 minuta posle poletanja sa teheranskog aerodroma "Mehrabad". Zbog guste magle, helikopteri ne mogu da se spuste, pa spasilačke službe pokušavaju da do mesta nesreće dođu kopnenim putem.

Na Prvom programu naše televizije počelo je prikazivanje serije ''Nemanjići - rađanje kraljevine''. Prva epizoda, emitovana sinoć, bila je najgledanija od svih ostalih televizijskih programa, a gledalo ju je blizu dva miliona ljudi. Serija se nastavlja večeras, u redovnom terminu od 20 časova i 5 minuta. Večerašnja epizoda nosi naziv "Miroslavljevo jevanđelje".

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво