Novosti dana

Dačić je ocenio da bez dogovora sa Srbijom, pitanje Kosova ne može da se reši i poručio da bi Prištini to trebalo da bude jasno. Naglasio je kako ni u jednom zajedničkom dokumentu Evropske Unije ne piše da Srbija treba da prizna Kosovo. Dačić je rekao i da niko ne zna šta znači pravno obavezujući sporazum i da greše oni koji misle da tim sporazumom Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

O dometima, problemima koji nisu rešeni, i novima koji su priznanjem kosovske nezavisnosti nastali, govorio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je ocenio da na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, zapravo obeležavamo deset godina od rušenja sistema međunarodnog prava i principa suverenosti država. Đurić se svetskoj i domaćoj javnosti obratio i preko društvenih mreža.

Šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel izjavio je da bi Evropska unija postepeno mogla da počne sa povlačenjem sankcija Rusiji, ukoliko bude primenjeno primirje u istočnoj Ukrajini posredstvom Ujedinjenih nacija. On smatra da je ideja ruskog predsednika Vladimira Putina o plavim šlemovima - ispravna. Gabrijel je, na marginama Konferencije o bezbednosti u Minhenu, ocenio da je to jedna od realnijih opcija.

U beogradskom Domu omladine otvoren je sedmi Balkanski festival sira na kome učestvuju izlagači autohtonih sireva iz Srbije i regiona, ali i Francuske i Italije. Izloženi su i proizvodi od sira, vina i raznovrsni delikatesi koji se slažu sa sirevima. Organizatori kažu da su prethodnih godina imali po više hiljada posetilaca.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво