Noćni program - Putovanje do ugla

Naš sagovornik je Predrag Trokicić, fotograf iz Negotina, čija izložba fotografija "Zaboravljena zemlja" traje od 16. februara do 2. marta u Galeriji 16, u Beogradu.

Predrag Trokicić rođen je 1965. godine i živi u Negotinu. Beogradskoj javnosti poznat je najpre kao najaktivniji  fotograf-saradnik "Peščanika", u kome je objavio preko 900 fotografija. Samostalne izložbe imao je u kafe-galeriji "Meduza" u Beogradu 2015, i kafe-klubu "Cinema" i Domu kulture u Negotinu 2017. Učestvovao je na Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu 2016, izložbi "Negotinski umetnici i kolekcija dela iz fonda Doma kulture" i kolektivnoj izložbi negotinskog Foto-kluba.

"Kada sam prvi put videla fotografije Predraga Trokicića na Peščaniku, bila sam zadivljena antropološkim i etnografskim bogatstvom koje su pružale. Bile su precizno locirane - Negotin i okolina, bile su znak nedvosmislene društvene angažovanosti, ili ako hoćete iskrene ganutosti nad životnim realnostima. Šta god da je Predrag Trokicić uhvatio kao sliku, svedočilo je o stanju toga kraja: stvari, ograde, saksije, zidovi, oruđa, životinje, grane, prostori, govorili su pođednako o ljudima kao i slike ljudi samih, uglavnom staraca. Slika kulturne pokrajine koja je svoj boljitak doživljavala zadnji put pre tridesetak godina, a ozbiljno ga započela pre pedesetak, ocrtavala se u nemilosrdnim obrisima neumitnog propadanja - u udaljenosti od sveta koja se pojačavala, u odumiranju životne snage i u očitom nedostatku omladine, u gubljenju nade, ukratko. I istovremeno, na tim fotografijama nije bilo ni nostalgije ni melanholije; naprotiv, bilo je humora i nežnosti iznad svega ostalog. Bezuslovna ljubav? Svakako, ali ne slepa."

Svetlana Slapšak (iz teksta "Duboka Srbija Predraga Trokicića")

"Dorćolsko narodno pozorište" obeležilo je 17. februara svoj prvi rođendan predstavom "Šeherezada". Svoje utiske o radu pozorišta u protekloj godini preneo nam je reditelj Filip Gajić.

Urednica i voditeljka emisije: Hana Gadomski

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво