Sportski spomenar

Repriziramo emisiju u kojoj nam je gost naš najbolji džudista svih vremena Slavko Obadov. Osvajao je medalje na svim takmičenjima na kojima se nadmetao. Najveći uspeh ostvario je osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. Bio je treći na Svetskom prvenstvu, a sa evropskih šampionata ima srebrnu i bronzanu medalju.

Dvostruki je šampion Mediterana, četvorostruki Balkana i višestruki prvak Jugoslavije. Značajne uspehe ostvario je kao trener i selektor naše reprezentacije.

Uporedo sa vrhunskom sportskom karijerom Slavko Obadov je veliku pažnju posvetio obrazovanju. Prešao je put od automehaničara do doktora nauka i redovnog profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

U emisiji će između ostalog govoriti: o motivima za bavljenje džudoom, kako je visinske priprema zamenio trčanjem pored Dunava, slučajnom poznanstvu sa proslavljenim kanuistom Matijom Ljubekom, zanimljivostima tokom Olimpijskih igara u Montrealu, dogodovštini iz Španije kada se okušao kao toreador.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1, od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво