Novosti dana

U Istanbulu je u toku sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i bošnjačkog člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića. U fokusu sastanka je regionalna saradnja, posebno odnosi Srba i Bošnjaka.

Trilateralni sastanak mnogi tumače kao želju Ankare da približi stavove Beograda i Sarajeva i stabilizuje prilike na Balkanu. Nešto ranije Vučić i Erdogan su imali odvojen sastanak na kom su razgovarali o političkoj i ekonomskoj saradnji.

Nepoznati počinioci ispisali su na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja grafite "UČK" i poruke "Ubij Srbe" i "Kosovo je Albanija". Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je to kao pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva i naglasio da Srbija "neće stajati bespomoćno pred bilo kakvom erupcijom nasilja na Kosmetu".

U mojkovačkoj fabrici oružja "Tara", u pogonu presovanje, došlo je do eksplozije, u kojoj su teško poveđene dve osobe, navodi portal RTCG.  Povređeni radnici helikopterom su transportovani u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Do jake eksplozije došlo je u pogonu presovanja. Za sada nema informacija o uzrocima nesreće. To je treća eksplozija od 2014. godine u crnogorskoj fabrici oružja.

Na Fakultetu organizacionih nauka, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, potpisan je ugovor za gradnju nove zgrade. Novi objekat omogućiće FON-u da upisuje 750 umesto 430 novih studenata godišnje. Država je za izgradnju izdvojila 5 miliona evra iz kredita Evropske investicione banke, a planirano je da fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво