Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je noćas, sumirajući celodnevni boravak na Kosovu i Metohiji, da je jasno da našši ljudi u pokrajini razumeju da racionalnim pristupom i razgovorom sa Albancima, ali i našim unutrašnjim dijalogom možemo da idemo napred. Kako je ocenio, posle sastanka u Lapljem Selu sa građanima sa cele teritorije Kosova i Metohije, pokazalo se da su zapošljavanje i egzistencijalni problemi ono što najviše brine naš narod. Zahvalio je okupljenima što čuvaju svoja ognjišta. Vučić je rekao da je došao u teškim trenucima posle ubistva Olivera Ivanovića da im pokaže da nisu sami i da želi da žive u miru.

Svojom posetom Kosovu i Metohiji samo nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića, predsednik Aleksandar Vučić šalje poruku tamošnjim Srbima da je Srbija uz njih i da je spremna da pomogne njihov opstanak u sredinama u kojima žive, rekao je za Radio Beograd 1 Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju. Ocenio je da poseta došla u pravom trenutku u dramatičnim okolnostima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas i sutra na konferenciji "Didžital, Lajf, Dizajn", u Minhenu. Na jednoj od vodećih inovativnih konferencija, premijerka Brnabić će govoriti o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i AJ-TI menjaju Srbiju. Skup u Minhenu, koji se održava neposredno pre Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, okupiće oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta.

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je da su vojne snage te zemlje ušle u sirijsku pokrajinu Afrin. Agencija Rojters navodi da je taj potez usledio dan nakon što je Turska pokrenula vazdušne udare u tom regionu, gađajući snage Jedinica za zaštitu naroda sirijskih Kurda koje imaju podršku Amerike. Potez Turske mogao bi izazvati nove napetosti u odnosima između Vašingtona i Ankare.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво