Nedeljom za selo

Ove godine subvencije po hektaru biće isplaćene pre prolećne setve, a iz agrarnog budžeta biće povećano izdvajanje za tovno govedarstvo, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. On je rekao da njegovo ministarstvo radi na uvođenju takozvanog plavog dizela za poljoprivrednike, ali da postoje tehnički problemi koje treba rešiti kako ne bi došlo do zloupotreba.

Pokrajina će 2018. godine finansirati samo mala poljoprivredna gazdinstva, dok će ostali moći da koriste IPARD program, izjavio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Pad cena tovljenika sa 200 na 140 dinara brine uzgajivače svinja u Mačvi. Dodatni problem im je što otkupa gotovo i da nema.

Stručnjaci savetuju ratarima da pre prihrane pšenice urade analizu zemljišta.

O velikim dugovima poljoprivrednika za obavezno socijalno osiguranje razgovarali smo sa Arpadom Fermondom, članom skupštinskog odbora za poljoprivredu i potpredsednikom Saveza vojvođanskih Mađara, koji se godinama bavi tim problemom.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво