Noćni program - Među svetovima svet

Emisija „Među svetovima svet“ započinje svoje novogodišnje emitovanje temom - škola osećanja. Temu će nam predstaviti Irena Radić, psihološkinja.

Dobro nam je poznato da svi imamo osećanja. Kultura i društvo, uz pomoć roditelja, uče decu od malena šta je dobro a šta loše, tako da ni osećanja nisu pošteđena te crno-bele podele na dobra, loša, pozitivna, negativna.

Sposobnost ispoljavanja osećanja je vrlo važna; koja osećanja pokazujemo, kako ih pokazujemo, kome ih pokazujemo. Velika je razlika između izliva besa u sred porodičnog ručka ili važnog poslovnog sastanka i pričanja o stvarima koje nas ljute kada se "ohladimo". Takođe je velika razlika između izolovanja u tugovanju što samo pojačava patnju i priča sa nekim kome je stalo, ko brine, razume. Ovo nameće pitanja o tome da li su i koliko emocije van naše kontrole ili mi i te kako imamo odgovornost.

Naša gošća će nam takođe pričati o treningu koji vodi za ljude koji su registrovali da imaju neki problem u međuljudskim odnosima, ali i za one koji dobro funkcionišu i prosto žele još bolje razumevanje sebe i drugih. Preporučuje se i onima koji vode timove ili su članovi nekog tima. Posebno kreirana metodologija, koja kombinuje grupni coaching sa analitičkom grupnom terapijom, omogućava istovremeno rad na kognitivnom i afektivnom nivou. U sigurnom i prijateljskom okruženju, kroz praktične vežbe i razmenu u grupi, pokreće promene. Pomaže učesnicima da najpre bolje upoznaju sebe, a onda i da prodube svoje kapacitete za odnose na poslu i u ličnim interakcijama. Naglasak je na sadašnjosti i budućnosti. 

Autor emisije je Branka Kordić.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво