Moja knjiga

Bojan Ljubenović, satiričar i pisac za decu, govori o tome zašto voli knjigu ''Beograde, dobro jutro'' Dušana Radovića (1922–1984). Bojan Ljubenović je diplomirani pravnik, ali se bavi novinarstvom i pisanjem. Pisao je kolumne za više dnevnih listova. Trenutno radi u „Večenjim novostima“ na mestu urednika strane humora i urednika rubrike „Tako Reći Nezvanično – TRN“.

Knjiga ''Beograde, dobro jutro'' nastala je od aforizama i zapisa kojima je Dušan Radović sa vrha Beograđanke, iz Studija B, svakog jutra pozdravljao Beograd. Ovo delo čitaoce pleni humorom, finom ironijom, oštrom i prodornom satirom i lucidnim uvidima. Knjiga ''Beograde, dobro jutro'' poseduje izrazite poetske kvalitete, a u njoj se oseća toplina i razumevanje za ljude.

Bojan Ljubenović govori o tome kako je otkrio knjigu ''Beograde, dobro jutro'', kako je ona uticala na njegovo pisanje, kao i o tome šta mu ova knjiga u životu znači. Naš sagovornik otkriva zašto voli i neke druge tekstove Dušana Radovića. Među tim tekstovima su pesme za decu, radio-drame, songovi, reklame, scenariji za dokumentarne i igrane filmove...Čućemo i zašto Bojan Ljubenović smatra Dušana Radovića pre svega filozofom pa tek onda piscem.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво