Talasanje - Šetnja

Nije čudno da se sportisti po završetku karijere upuste u ugostiteljstvo ili hotelijerstvo ali jeste ako neko svojim rukama gradi svoj san iz dečačkih dana. Košarkaš Crvene zvezde, Budućnosti i drugih klubova Željko Topalović je na Zlataru napravio hotel od 2000 kvadrata.

Div od preko dva metra, uz pomoć nekolicine radnika, mešao je beton i zidao...ciglu po ciglu. A, kad je video da pogađa koševe i u građevini i arhitekturi napravio je, prvo, ulazna vrata od drveta a potom i sav nameštaj i enterijer u objektu. Dvostruki šampion Jugoslavije 1988 i 1999. godine, danas ima stolarsku radionicu. Ništa od toga, kaže, nije znao da radi, ali je učio. I to, davnih dana na košarkaškim turnejama, od jednog cimera koji je studirao arhitekturu i od oca, građevinskog radnika.

Željko zna samo za rad, red i disciplinu i ništa drugo ne priznaje. Sport ga je, kako je rekao našoj koleginici Nataši Aćimović, tome naučio. Bio je jedan od retkih košarkaških centara koji nije promašio slobodno bacanje, i to specifičnim načinom šuta - s loptom iza leđa. Od lopte ga je, rano s 29. godina, odvojila teška povreda - pokidani ligamenti i komplikacije tokom operacije, zbog kojih je dva dana bio u komi. Kada se probudio, opet je morao da krene u borbu ali na nekom drugom parketu.

Gošća naše emisije je i poznata slikarka Slobodanka Rakić Šefer, čija je izložba "U slavu vinove loze" otvorena u Narodnom muzeju u Kruševcu.

Urednik i voditelj Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво