Romano Them

Danas govorimo više o posledicama kažnjavanja sakupljača sekundarnih sirovina kojima je u Novom Sadu, za razliku od Niša i Pirota, zabranjeno da odnose koristan otpad iz kontejnera. Gost Sveta Roma je Šaban Salijević predsednik Sindikata sakupljača sekundarnih sirovina u Srbiji.

U Vranju predstavljen Projekat ,,Tehnička pomoć za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima".

Za kraj govorimo o kampu u italijanskom Lanćanu koji je okupio mlade Italijane i Rome. Oni su se međusobno družili uz romsku muziku, hranu obilazak izletišta. Bio je to pokušaj da se mladima, posebno onima koji su neromskog porekla, prikaže drugačija slika o Romima kao potpuno integrisanim članovima društva koji žive kao i drugi Italijani.

Emisiju vode Una Beriša i Lutvija Antić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво