Novosti dana

Grupa od 14 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa uputila je državnom sekretaru Reksu Tilersonu pismo, u kome poziva na obnavljanje političke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji, prenosi Glas Amerike. Značaj Balkana pokazivao se kroz istoriju i sa izostankom balkanske stabilnosti biće ugrožena evropska stabilnost, navodi se u pismu. O značaju pisma za Novosti dana govore diplomata Zoran Milivojević i Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku.

U poseti Srbiji je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto. Tokom popodneva predviđeni su sastanci sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Tokom susreta s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Subotici, Sijarto je rekao da Mađarska snažno podržava Srbiju na evropskom putu.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora u Ministarstvu za rad i u Ministarstvu zdravlja povodom informacije da je sa investitorom iz Kine dogovaran mehanizam kontrole bolovanja u Železari u Smederevu. Istražujemo, da li i ko može da kontroliše radnike na bolovanju?

Ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir dobila je Međunarodna kampanja za ukidanje nuklearnog oružja, saopšteno je u Oslu. Međunarodna kampanja za ukidanje nuklearnog oružja je koalicija nevladinih organizacija iz više od 100 zemalja, koja je predvodnik u naporima da se dođe do zabrane nuklearnog oružja po međunarodnom zakonu.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво