Doživeti stotu

Plemenite stvari ne stare, nego samo promene izgled. Često i na bolje, pisao je Jovan Dučić. A da starost može da bude lepa, uprkos teškoćama, veruju i predstavnici Udrženja penzionera Grada Leskovca.

O akcijama za bolje seniorske dane, aktivnom starenju kroz sportska nadmetanja i značaju tolerancije među ljudima trećeg doba govoriće potpredsednica tog udruženja Miroslava Dobrenović.

Predstavićemo i leskovačkog glumca-amatera Božidara Stankovića kroz monolog gazda Mitketa iz drame "Koštana" Bore Stankovića.

Minute za zdravlje posvetićemo enurezi ili noćnom umokravanju kod dece. Reč je o poremećaju koji je izlečiv, o kojem ne treba ćutati, već što pre potražiti pomoć pedijatra u domu zdravlja. O dijagnostici i lečenju enureze saznaćemo više od ass. dr Dušana Paripovića sa Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

Vreme za dobru knjigu rezervisali smo za najnoviji roman Ivane Hadži-Popović "Ljubičice Leonarda da Vinčija", a u istorijskoj radio-čitanci ćemo podsetiti na slavni juriš za odbranu Beograda kojim je komandovao major Dragutin Gavrilović.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna strana: članovi Udruženja penzionera Grada Leskovca

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već sedamnaest godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]