Novosti dana

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Kosovo ne može da bude izdvojen i specifičan slučaj, kako su juče ocenili zvaničnici Evropske komisije. On je za RTS rekao i da je kršenje međunarodnog prava to što je učinjeno Srbiji, kao što i postupak Katalonije nije u skladu s međunarodnim pravom.

Generalni štrajk koji su zakazali katalonski sindikati i udruženja zbog "teške povrede prava i sloboda" tokom nedeljnog referenduma, preti da blokira Kataloniju. Javni prevoz, škole i klinike ne rade, kao ni univerziteti i ustanove kulture. Štrajkovaće i fudbalski timovi iz Katalonije.

Broj žrtava napada u Las Vegasu povećan je na 59, a 527 ljudi je ranjeno. Napadač Stiven Pedok ubio se pre upada policije, a u njegovoj kući u američkoj saveznoj državi Nevadi pronađeno je 19 komada oružja, eksploziv i nekoliko hiljada metaka. Iako je odgovornost za masakr preuzela Islamska država, policija smatra da je reč o individualnom napadu.

Intoniranjem himne "Bože pravde", i uz svečanu gardu, poslanici Skupštine Srbije, započeli su prvo redovno jesenje zasedanje. Na dnevnom redu je između ostalog Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, koji predviđa stručno usavršavanje funkcionera, i Zakon o državnim službenicima.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво