Noćni program - Putovanje do ugla

Dok hodamo ulicama, šta sve zanimljivo možemo da doživimo? Koga ćemo sresti? Šta ćemo videti i čuti? Oko nas su boje, mirisi i zvuci. Svetlost i senke. Ljudska lica. Oko nas su priče!

Putnici iz celog sveta okupili su se i ove godine, od 24. do 29. septembra, na "Međunarodnom festivalu pozorišta za decu" u Subotici.

Osim predstava iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Australije, Irana, Bugarske, Rusije, Hrvatske i Srbije, gosti Festivala mogli su da posete izložbe, predavanja i promocije, učestvuju u radionicama, gledaju filmove, a stručnjaci iz brojnih zemalja razmenjivali su svoja iskustva i ideje na Međunarodnom forumu za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade.

O Festivalu i putovanjima razgovarali smo sa Slobodanom Markovićem, osnivačem i direktorom te značajne manifestacije. Saznaćemo kako je jedan svetski putnik i istraživač, sa svojim uglednim kolegama i saradnicima, uspeo da dovede svet na festivalski praznik u Subotici. Već četvrt veka, ta međunarodno priznata i cenjena manifestacija nadahnjuje kako publiku tako i sve posetioce koji vole dobro pozorište.

Emanuel Petran, direktor lutkarskog pozorišta "Puk" iz Kluža, u Rumuniji, govorio nam je o zapaženoj predstavi "Ulica anđela", koja je izvedena na Festivalu, o položaju lutkarstva u toj susednoj zemlji, i nekim novim projektima.

U emisiji ćemo čuti i kratke priče različitih sagovornika o njihovim interesovanjima, zanimljivim mestima, događajima, knjigama, muzici, filmovima, izložbama, kao i preporuke za neka predstojeća kulturna dešavanja.

Autor i voditelj: Hana Gadomski.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво