Novosti dana

U Nemačkoj se održavaju parlamentarni izbori. Glavni rivali su demohrišćani kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate Martina Šulca. Pravo glasa za novi saziv Bundestaga ima 61,5 miliona Nemaca. Biračka mesta u 299 izbornih okruga, zatvaraju se u 18 časova, a rezultati se očekuju večeras ili sutra ujutru.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić izjavio je da izgovora više ne sme da bude i da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana i to po modelu koji je dogovoren u Briselu. Insistiraćemo da se Zajednica formira već u toku naredne godine, a ne 2021., kako piše u Vladinom programu, rekao je Jevtić.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je pasoš Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu. Obrazloženo je da je on kroz svoj umetnički rad, ali i poslovne aktivnosti, nesebično promovisao Srbiju, naše lokacije, filmske produkcijske kapacitete i ljude. Od 2007. kada je u Beograd došao tražeći lokacije za svoj rediteljski debi "Koriolan", on se često vraćao, a ovih dana je ovde jer deo svog novog filma o Rudolfu Nurejevu snima u Srbiji. Britanski glumac 23. juna bio je i gost na svečanosti koju je Vučić organizovao povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво