Novosti dana

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zaposleni u ambasadi povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

Predsednik Vučić obišao je radove na izgradnji deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca duge 17,6 km, a na kojoj se gradi i novi most preko Kolubare i Save kod Obrenovca. Sa predsednikom Srbije u obilasku su bili i ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Knežević, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, direktor Koridora Srbije Zoran Babić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

U Vladi Srbije održana je konstitutivna sednica Saveta za populacionu politiku, kojoj je predsedavala premijerka Ana Brnabić. Ekspertski tim dobio je 90 dana da uradi izmene i dopune Strategije za podsticanje rađanja koja je doneta 2008. godine. U toku je i rad na tekstu Zakona o finansiranju porodice.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво