Novosti dana

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku će razmatrati novi tromesečni izveštaj generalnog sekretara o radu Unmika i situaciji na Kosovu. Srbiju će predstavljati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će u svom izlaganju dati osvrt na izveštaj Antonija Guteresa.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici nastavljeno je suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Olivera Ivanovića.

Inflacija je u našoj zemlji poslednje četiri godine niska, stabilna i predvidiva, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Ona je na predstavljanju izveštaja o inflaciji rekla da su kamatne stope na kredite privredi, stanovništvu i na zaduživanje države, znatno pale. 

Predsednik Amerike Donald Tramp zaratio je s televizijskom mrežom Si-En-En, koja ga je kritikovala zbog spore reakcije u osudi nasilja desničara iz Šarlotsvila. Tramp je na Tviteru objavio karikaturu na kojoj novinara Si-En-Ena udara voz, ali ju je, usled lavine kritika, ubrzo obrisao, prenosi Vašington post.

Na beogradskom Ušću počinje muzički festival Bir fest. Na manifestaciji, koja traje do 20-og avgusta, organizatori očekuju 700 hiljada posetilaca.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Izvor slike sa naslovne strane: MSP 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво