Talasanje - Šetnja

Mogu li hraniteljske porodice adekvatno odgovoriti na potrebe dece migranata? Stručnjaci kažu da mogu, i prva deca koja su u Srbiju stigla bez pratnje uskoro će se naći u domovima hranitelja, dobivši priliku da po prvi put posle više godina, a za neke i prvi put u životu, osete šta znači normalano odrastanje.

Gošća Šetnje je Svetlana Milenković iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje, koja će nam predstaviti ovaj ambiciozni projekat.

Festival "Nakultiviši se" osmišljen je kao mesto susreta umetnika svih profila, koji će zajedno tražiti odgovor na pitanje - Kako umetnost može da opstane i da ostane sastavni deo zajednice, a ne samo kao estetska i akademska vežba.

O svojim iskustvima govoriće Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević i mnogi drugi, a biće prisutni umetnici iz nekoliko država regiona. Naša gošća je Čarna Vučinić, iz organizacije Kulturocilin, koja je pokrenula ovaj festival.

Predstavićemo i dečiji festival "Majske čarolije" koji će biti održan u Beogradu ovog vikenda. Sa programom festivala upoznaće nas Helena Zdravković.

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

Slika sa naslovne strane: Eric Gay/Pool/Reuters 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво