Romano Them

Ukrainske vlasti moraju da se suprotstave iseljavanju Roma i nasilju nad njima, kao i da se pozabave međuetničkim tenzijama i uspostavljanju pravnog poretka, izjavio Valeriu Nikolae, specijalni predstavnik Generalnog sekretara Saveta Evrope za romska pitanja.

Kakve su mogućnosti da se u školama na području Tuzlanskog kantona izučava romski jezik u situaciji kada se ne zna ni koliko Roma živi u ovom delu Bosne i Hercegovine. U Tuzli su o tome razgovarali predstavnici vlasti i romskih organizacija.

U drugom delu emisije govorimo o novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici i da li će njegove odredbe smanjiti procenat femicida u Srbiji.

Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić.

Naslovna strana: Tuzla

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]