Prenos večitog derbija na Prvom programu Radio Beograda

Derbi meč 24. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu 4. marta od 18.00 sati na stadionu Rajko Mitić, uz direktan prenos na talasima Prvog programa Radio Beograda.

Ovo će biti 153. večiti derbi. Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli, sa šest bodova više od drugoplasiranog Partizana.

U okviru 23. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana savladali su čačanski Borac sa 2:1, dok je Crvena zvezda u gostima bila bolja od Bačke sa 3:0, čime su oba tima napravila dobru uvertiru pred "večiti" derbi.

Ove godine obeležava se 70. ti rođendan derbija - 5. januara 1947. godine tadašnji kapiteni Stjepan Bobek i Rajko Mitić izveli su saigrače na teren i od tada traje priča večitog rivalstva, koju su gradile generacije fudbalera dva kluba. Vremenom je večiti derbi izrastao u najznačajniju utakmicu našeg klupskog fudbala, a često je, u brojnim anketama, svrstavan među pet najinteresantnijih susreta gradskih rivala na svetu. 

Poslednji susret na stadionu Partizana pripao je crno-belima, koji u svojim redovima imaju Sašu Ilića koji je apsolutni rekorder po broju utakmica protiv večitog rivala. I još, ovaj 153. prvenstveni večiti derbi održava se baš na rođendan Crvene Zvezde.

Mogu li crno-beli da pokvare rođendansko slavlje i ima li Crvena zvezda tim za revanš?

Reporteri sa stadiona Partizana su Milan Bigović i Dejan Nikolić.

U studiju Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 18.00 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво