Novosti dana

Centralna državna ceremonija povodom obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka održana je u Prokuplju. Obraćajući se prisutnima, premijer Aleksandar Vučić je rekao da taj ustanak zauzima posebno mesto ne samo u srcima i pamćenju već u čitavoj istoriji srpskog naroda i Velikog rata. Svečanost je počela verskim obredom i polaganjm venaca kod spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918. i žrtvama Narodnog ustanka 1917. godine.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potvrdio je RTS-u da je Međunarodni sud pravde u Hagu uputio pisma trojici članova Predsedništva Bosne i Hercegovine. Kako RTS nezvanično saznaje, Sud traži da Predsedništvo BiH do 2. marta saopšti svoje stanovište o reviziji presude.

Igor Crnadak je rekao da su pisma u petak stigla u ambasadu BiH u Hagu, ali da ne zna da li su još stigla na adresu Predsedništva niti šta je Sud u Hagu napisao članovima Predsedništva.

U teatru „Dolbi" u Los Anđelesu kasno večeras biće održana 89. svečana dodela Oskara, nagrada američke Akademije flimskih umetnosti i nauka.

Favoriti za prestižnu filmsku nagradu su mjuzikl La-la lend sa rekordnih 14 nominacija i filmovi Mesečina (Moonlight) i Dolazak (Arrival). 

Urednik i voditelj Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković. 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво