Novosti dana

Premijer Aleksandar Vučić obišao je sa regionalnim direktorom za razvoj "Ikee " u jugoistočnoj Evropi Vladislavom Lalićem radove na izgradnji prve robne kuće u Bubanj Potoku, koja bi trebalo da bude otvorena do leta 2017. "Ikea" je razvojni projekat ne samo za Beograd, Mladenovac i Sopot, već i za Smederevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, sve do Velike Plane, rekao je premijer Vučić i obećao da će biti još investicija u tom regionu.

Premijer je rekao da je jedino rešenje za RTB Bor da se ta kompanija proda Kinezima, jer bi svako drugo rešenje, uključujući i ono koje podrazumeva novi menadžment, samo smanjilo gubitke, a ne bi bilo krajnje rešenje.

Vlada Srbije ukinula je uvozne takse za mleko i mlečne proizvode i svinjetinu i svinjsku masnoću iz EU, objavljeno je u "Službenom glasniku". Prelevmani za uvoz svinjetine, kao i mleka i mlečnih proizvoda poput pavlake i sira iz EU ukinuti su 29. decembra, dok se za žive svinje domaće vrste do 50 kilograma ukidaju 31. decembra, navodi se u izmeni Odluke o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđivanju iznosa posebne dažbine.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio da Moskva ne proteruje američke diplomate kao odgovor na sankcije Vašingtona, odbijajući na taj način ono što je ranije danas predložio ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Rusije predložio je Putinu da se 31 zaposlen u Ambasadi SAD u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu proglase za "persone non grata", što je Putin odbio.

Radio Beograd 1, 15.00 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво