Novosti dana

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu. Na aerodromu "Nikola Tesla" Lavrova je dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a zatim se šef ruske diplomatije sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem. Lavrov će položiti i vence na groblje Oslobodilaca Beograda, a sutra će učestvovati na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, kojim predsedava Srbija.

Premijer Aleksandar Vučić će se večeras u Briselu sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Na njenom sajtu je takođe najavljen njihov susret, ali bez navođenja tema razgovora i drugih detalja. Radna večera srpskog premijera i Federike Mogerini prethodi Međuvladinoj konferenciji Evropske unije i Srbije, koja se održava sutra u Briselu i na kojoj, prema očekivanjima, treba da se otvore najmanje dva nova poglavlja u pregovorima, 5 i 25, a možda i tri, ukoliko poglavlje 26 kasnije popodne dobije zeleno svetlo svih zemalja članica Evropske unije, navodi agencija Tanjug.

U Makedoniji je još uvek neizvesno ko je pobedio na vanrednim parlamentarnim izborima. Na osnovu prebrojanih 99,7 odsto glasova, koalicija VMRO-DPMNE osvojila je 38,06, a Socijaldemokratski savez Makedonije 36,69 odsto glasova, saopštila je Državna izborna komisija. Socijademokratski savez je saopštio da su ta stranka i njen glavni konkurent osvojili isti broj mandata, dok VMRO-DPMNE tvrdi da je dobio dva mandata više.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво