Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U Srbiji se trenutno gaji oko 200 hiljada koza. Odgajivači kažu da je interesovanje za proizvode koji nastaju zahvaljujući tim životinjama daleko veće od ponude na domaćem tržištu. U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da od koza može pristojno da se živi. Najvažnije je da raste broj visokokvalitetnih grla bez kojih je gotovo nemoguće stići do dobrih rezultata u kozarstvu. Detalje prenosi Ivan Jovanović.

Danas je 1. septembar, počinje prvo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola. Da li su školarci spremni i kakva je atmosfera u školskom dvorištu čućemo od koleginice Marine Bajić koja će nam se javiti iz jedne od osnovnih škola u Beogradu.

O tome kako pripremiti prvake za školu i kako im pomoći da se što pre i što bolje prilagode novoj sredini, ovoga jutra razgovaramo sa Brankom Tišma, pshilogom u zemunskoj Osnovnoj školi ,,Lazar Savatić''.

U Topčiderskom parku u Beogradu u subotu počinje 6. Organic live fest, dvodnevna manifestacija koja promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, očuvanje životne sredine i zdrav način života. Naš gost je direktor festivala, Nikola Bulj.

U pitoresknom Sićevu, nadomak Niša, večeras će svečano biti otvorena ovogodišnja Likovna kolonija „Sićevo". Osnivač te kolonije je Nadežda Petrović, najznačajnija srpska slikarka s kraja 19. i početka 20. veka.Ove godine u okviru pedesetdrugog saziva u koloniji u Sićevu će do 10. septembra boraviti i stvarati dvanaestoro umetnika iz Srbije i instranstva.

Koloniju u Sićevu organizuje Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu odakle nam se javlja naš reporter Ozren Rašić.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu danas počinje druga Book Talk konferencija na kojoj učestvuju najznačajniji pisci i izdavači iz Srbije i regiona.

Sa vama - Marko Milojević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво