Vreme sporta i razonode

Džudista Aleksandar Kukolj, jedini predstavnik Srbije u ovom sportu na tek završenim Olimpijskim igrama, biće jedan od gostiju ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1, sa još uvek svežim utiscima iz Brazila.

Tokom emisije najavićemo i Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu, utakmice Super i Prve lige Srbije u fudbalu, takođe ćemo pratiti i kretanje rezultata na susretima bitnijih evropskih šampionata. 

Ljubomir Orlović "braniće boje" ambasade Brazila u ovoj emisiji. Prvi podaci govore da je u zemlji karioka ostvaren prihod od turizma u vrednosti od dve milijarde evra. Diplomatski predstavnici prve južnoameričke države koja je bila domaćin ovog spektakla ističu odličnu saradnju s našim programom i, uopšte, s Medijskim javnim servisom Srbije.

U gostima će nam biti i pisac Ljiljana Šarac, koja će slušaocima predstaviti svoj drugi roman pod nazivom "Gde sam to pogrešila?". Najavljujemo i izložbu karikatura Petra Pismestrovića u Galeriji 73 na Banovom brdu, zatim izložbu Đorđa Aralice "Voda, vazduh, vreme" u galeriji Stara kapetanija. U Etnografskom muzeju, povodom Dana rusinske kulture, predstavljena je lepa monografija, a u istom zdanju preksutra će biti postavljena izložba Gordane Brelih "Nevidljiva nit".

U galeriji Grafičkog kolektiva biće izloženi radovi Haruhike Jošinage, gosta iz Japana. U Nišu je aktuelna izložba slikara Nikole Žigona, privodi se kraju i besplatna škola crtanja i vajanja "Da Vinči". U Muzeju afričke umetnosti sutra će biti predstavljena ostvarenja sa radionice grafike "Afrika kroz simbole". Obeležavanju 129. Smederevske jeseni pridružuje se i muzej u gradu na Dunavu, izložbom pod nazivom "Tri boje vina - čovek i vino".

Ljubitelji auto-trka ovog vikenda mogu da uživaju u "Nagradi Beograda 2016". Zemlja gruva svira u okviru manifestacije "Leto na Gardošu", a grupa Apsolutno romantično na obeležavanju 70 godina Ribarskog ostrva.

U Kulturnom centru Zrenjanina održava se dvodnevna manifestacija "Zrenjanin zove", dok organizacija Mladi za Kaluđericu večeras organizuje rok koncert na sportskim terenima stare škole "Aleksa Šantić". Ljubiteljima plivanja i ove subote stoje na raspolaganju besplatne ulaznice za Sportski centar Olimp na Zvezdari. U prostorima Centra za kulturu Grocka početkom septembra održava se drugi po redu festival "Retnik".

Mnogo manifestacija je u toku ili će tek početi narednih dana. U Novom Bečeju aktuelni su Velikogospojinski dani, sa Nušićijade nam se javlja "lično" Branislav Nušić, odnosno glumac Milan Milosavljević, koji već tradicionalno tumači lik poznatog pisca. U Boljevcima se odrržava Strašilijada, a u Leskovcu tek što nije zacvrčala Roštiljijada. Danas se na Ušću Save u Dunav održava svečani Karneval brodova, a od 1. do 4. septembra, kraj Nebojša kule, biće još jedan "Fiš fest". Pred nama su još jedne Ljubičevske konjičke igre, u Gamzigradu traje "Antika fest", u Zlakusi tradicionalna umetnička kolonija.

Najavljujemo i novu umetničku sezonu dečjeg kulturnog i edukativnog centra Super mama iz Kragujevca, kao i koncert novosadskog pijaniste Bogdana Đorđevića u Guarnerijusu. Neće izostati ni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, niti lepe nagrade redovnim slušaocima.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво