Novosti dana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se s novim šefom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Sebastijanom Sosom i odlazećim šefom kancelarije Kimom Daehangom. Vučić je Kimu zahvalio na posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a. Kim je rekao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da budžetski deficit sa 8 smanji na 2 posto bruto društvenog proizvoda. Premijer Vučić je novom šefu kancelarije MMF-a poželeo dobrodošlicu i poručio da će sprovođenje reformi biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade. Sosa je ocenio da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu.

Zaštitnik građana Saša Janković je sproveo postupke kontrole u 14 slučajeva ubistava žena i u 12 od njih utvrđeni su propusti, nedostaci u radu nadležnih oragana i službi odnosno greške u radu koje su prethodile ubistvima. Kako je naveo, propusti su utvrđeni  i u slučaju petostrukog ubistva u Žitištu, iako je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dan nakon tragedije saopštilo da ih nije bilo.

U Turskoj se, posle neuspelog puča, nastavljaju čistke. Otpuštene su oko 2 i po hiljade pripadnika vojske i zatvoreno je 130 medijskih kuća, uključujući i tri novinske agencije, 16 televizijskih stanica i 45 dnevnih novina. Dvojica turskih generala visokog ranga zbog masovnog otpuštanja podneli su ostavke, javio je Rojters, pozivajući se na CNN Turk. Lokalni mediji javljaju da će rodna kuća imama Fetulaha Gulena, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama i koga turske vlasti optužuju da stoji iza puča, biti pretvorena u javni toàlet. 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Izvor slike sa naslovne strane: Tanjug

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво