Novosti dana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, posle učestalih terorističkih napada, da se svet kreće u čudnom smeru, a da mi moramo da budemo spremni i za borbu protiv terorizma i za svaku drugu odbranu zemlje, zbog čega će 1.500 vojnika biti vrhunski obučeno i opremljeno. Oni će, kako je rekao premijer prilikom obilaska kasarne "Rastko Nemanjić" u Pančevu, imati najbolju moguću obuku i opremu.

Vučić je izjavio da će vladu sastaviti u kratkom roku, a ako ne bude uspeo vladu će, kako je rekao, formirati neko drugi koga će on predložiti. Komentarišući poništavanje presude Alojziju Stepincu, Vučić je poručio da će Srbija uvek biti na strani antifašizma.

Pre 17 godina, u Starom Grackom kod Lipljana, ubijeno je 14 srpskih žetelaca. Za taj, jedan od najvećih zločina nad Srbima koji se dogodio posle dolaska Unmika i Kfora, još niko nije odgovarao. Kod spomen-ploče u centru Starog Grackog, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služiće parastos. Četrnaestorica Srba iz Starog Gracka ubijena su na njivi tokom žetve 23. jula 1999. godine. Ubijena su četiri člana porodice Janićijević: Slobodan, Mile, Momir i najmlađi Novica, koji je imao samo 17 godina. 

David S. star 18 godina ubio je u sinoćnjem napadu u tržnom centru Olimpija u Minhenu devet osoba. Ranjeno je 27 osoba od kojih četvoro imaju prostrelne rane. Motivi napada još nisu poznati. Policija i forenzičari pretražuju njegov stan. Objavljen prestanak opasnosti, a saobraćaj u gradu je normalizovan.  

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Radio Beograd 1, 15.00 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво