Vreme sporta i razonode

Govorićemo o nokaut fazi na Prvenstvu Evrope u fudbalu, a gosti stručni komentatori biće fudbalski treneri Ljubinko Drulović i Zoran Milinković, i sportski novinar Zoran Šećerov.

Govorićemo o učešću naših najboljih odbojkaša u Svetskoj Ligi, odbojkašica u svetskom Gran priju, takmičenju strelaca na Svetskom Kupu u Azerbejdžanu i duelu srpskih košarkaša sa Francuskom, u sklopu priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir , čiji smo domaćini od 4. jula.

U emisiji ćemo čuti razgovor sa sportskim psihologom dr Đorđem Koldžićem, koji priprema više od 30 srpskih sportista u individualnim sportovima, za Olimpijske igre u Riju, po svom, autentičnom programu „Osvajanje medalje iz mentalne zone". Čućemo i naše olimpijce koji bruse formu za Rio: biciklistu ivana Stevića, odbojkašicu Jelenu Nikolić, košarkašice Milicu Dabović i Tamaru Radočaj, atletičara Mihaila Dudaša, plivačicu Anju Crevar, rvača Davora Štefaneka...

Iz arhive Radio Beograda, slušaoci će imati ekslizivnu priliku da čuju aktere prvog radio prenosa fudbalske utakmice u Srbiji, ali i inserte iz prenosa Olimpijskih igara, od Berlina 1938. godine do Londona 2012.

U Moskvi je u toku Šampionat Evrope u kajaku, gde učestvuje i srpska reprezentacija u punom sastavu, pa je tim povodom gost u studiju generalni sekretar Kajakaškog saveza Srbije Milan Kapelan.

Čućemo jednu od najboljih srpskih kreatorki Roksandu Ilinčić, saznaćemo od doktorke Marije Anđelković šta je za naš organizam najbolji način ishrane u vrelim letnjim danima, a od direktora turističke agencije Montesol Tihomira Stojanovića, čućemo koje more srpski turisti najviše vole i zašto.

Predsednik Saveza za školski sport, proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković najaviće veliko takmičenje, Svetsko školsko prvenstvo, čiji smo domaćini, a više informacija dobićemo i o startu nadmetanja u fudbalu na pesku na Adi Ciganliji.

Današnju emisiju priprema i vodi Snežana Pantović.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво