Novosti dana

Ove sedmice trebalo bi da se konstituiše Skupština Srbije. Za sada je poznato da će predsednica parlamenta ponovo biti Maja Gojković. To je potvrdio mandatar i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. On je najavio da će naprednjaci tražiti formiranje skupštinskog Anketnog odbora, koji će ispitati, kako je naveo, sve pritiske, pljačke i uvođenje jedne liste na silu u parlament.

Izjava bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića u kojoj je Republiku Srpsku nazvao paradržavom i optužio je za progon Bošnjaka i Hrvata tokom proteklog rata, izazvala je žestoku reakciju predsednika Srpske Milorada Dodika. On je ocenio da Izetbegovićeva izjava nije incident, ali da je nevaspitana. Taj istup je, navodi, još jedan dokaz da se u Bosni i Hercegovini institucije zloupotrebljavaju i da se iz njih plasiraju isključivo bošnjački stavovi. Tome u prilog govori i činjenica da je u Sarajevu na Samitu Brdo-Brioni prisustvovao Hašim Tači, samozvani premijer Kosova, koje Bosna i Hercegovina nije priznala, kaže Dodik.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu poručio je da ta zemlja nudi Vašingtonu da "udruže snage" u specijalnoj operaciji u Siriji, ali je uslov da u njoj ne učestvuju snage sirijskih Kurda. Ankara kurdske Jedinice za zaštitu naroda smatra ilegalnom formacijom, iako je ta kurdska milicija saveznik Sjedinjenih Američkih Država. Čavušoglu je upozorio da će Turska raskinuti sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, ako njenim građanima ne budu ukinute vize za ulazak u Šengenski prostor.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво