Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

U jutarnjem programu, od našeg dopisnika Ozrena Rašića čućemo priču o pirotskom ''kamenom selu'' Gostuša koje je dobitnik Evropske nagrade za očuvanje kulturnog nasleđa. To selo je inače prepoznatljivo po starim kućama koje su građene od kamena i drveta bez maltera.

Govorimo o knjizi koja obrađuje srpsku crkvenu horsku muziku između dva svetska rata. Njen autor je profesor univerziteta, muzikolog i dirigent crkvenog hora ''Sveti Georgije'' Bogdan Đaković. O tome ovog jutra Bojana Karavidić.

Biće reči i o sportu.

Zastave Planinarskog društva "Oštra Čuka" iz Sokobanje, ovog vikenda zavijoriće se na čak sedam lokacija: u Rumuniji, Makedoniji i na još pet mesta u Srbiji. Jedna akcija se održava na Popovici, gde će učestvovati skoro 200 mališana. O tome ovog jutra razgovaramo sa predstavnikom tog planinarskog društva, Mladenom Antićem.

Danas i sutra, na dva mesta u Beogradu, održava se memorijalna regata u čast pilota Vojske Jugoslavije, majora Zorana Radosavljevića, koji je braneći našu zemlju tokom Nato bombardovanja 1999. godine, stradao u svom avionu MIG-29. Za naš program govori njegova sestra Snežana Radosavljević.

Očekuje nas pregled i kulturnih događaja koji su na programu ovog vikenda - naša redovna rubrika ''8 i po''.

U susret Evropskom prvenstvu u fudbalu 2016. slušamo rubriku Relje Trajkovića o prethodno održanim takmičenjima. 

Delimo i karte za Dečiji glumački festival ''Besne gliste u Teatru 78'' u Beogradu. On traje do 11. juna, a naš sagovornik tim povodom ovog jutra je predstavnik organizatora Jelena Grujičić.

Sa vama je Čedomir Savković.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се