Talasanje - Šetnja

Najavljujemo Filmski festival „Španski metar“ 2016, koji počinje danas i gledaocima nudi devet najnovijih filmskih ostvarenja savremenog španskog filma.

Prateći program Festivala „Nagrada Goja za najbolju muziku" završen je juče, a naš gost ujedno je i specijalni gost Festivala, Alfonso de Vilaljonga, kompozitor i dobitnik nagrade „Goja" za muziku koju je komponovao za film „Snežana i sedam patuljaka", čijom projekcijom je sinoć zatvoren ovaj Prateći program.

Dom omladine Beograda pokreće novi festival posvećen aktuelnim globalnim temama koje se tiču svih nas, obrađenim u formi subverzivnih filmova, pod nazivom PLAN B.

Pored filmskog programa, tokom Festivala PLAN B, organizovaće se tribine i razgovori sa zanimljivim gostima o političkim pokretima i evropskim dešavanjima, koja nude alternative globalnom neoliberalnom kapitalizmu i diskutuju o tome da li je drugačiji svet moguć.

U toku je Deseti Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!" koji se održava na više lokacija u Beogradu, i u Mladenovcu. Pod sloganom "Daleko u nama", za koji je uzet naziv pesme Vaska Pope, sa publikom se susreću autori, književni kritičari i izdavači iz Srbije i sveta.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво