Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Danas je Svetski dan slobode medija. O situaciji u kojoj se nalaze mediji i novinari kako kod nas tako i u svetu ovoga jutra razgovaramo sa Đorđem Vlajićem, doskorašnjim glavnim i odgovornim urednikom našeg radija i dugogodišnjim dopisnikom BBC servisa iz Beograda.

Na svetski dan astme o simpromima, dijagnostici i terapiji ove bolesti Marina Stojadinović razgovara sa dr Aleksandrom Dudvarski Ilić, načelnicom Odeljenja intenzivne nege na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije.

S obzirom na najavljene velike količine padavina, od Hidrologa Dejana Vladikovića čućemo kakvi su vodostaji na našim rekama.

Naša Bojana Karavidić ovoga jutra razgovara sa prezviterom Željkom Latinovićem, autorom monografije o Uspenskoj crkvi u Novom Sadu, agrađenoj pre 250 godina u kojoj je sačuvana arhiva koja govori o viševekovnom kontinuitetu života Srba ovde.

Jutros  govorimo  i o lepom   uspehu   mladih   pijanista   iz   Niša   na   13.  Internacionalnom pijanističkom   takmičenju   „Nikolaj   Rubinštajn"   održanom   u Parizu. Javlja Ozren Rašić.

Vikimedija je raspisala konkurs Viki voli Srbiju. Biraće se najlepše fotografije prirodnih dobara naše zemlje. Konkurs traje do 31. maja, a o uslovima prijavljivanja ali i o samoj vikimediji i Vikipediji više če nam reći naša gošća Ivana Guslarević iz ove organizacije.

I ovog utorka Snežana Pantović nas u rubrici Na putu za Rio, priprema za ovogodišnje Letnje olimpijske igre.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се